Plannen en organiseren Plannertips Studententijd Studietips

Gratis download: studie planner

Tijdens je studie raak je soms het overzicht van het semester kwijt. Ik heb mijn studie versneld doorlopen, terwijl ik ook bestuurlijk actief was. Mijn afstudeerjaar bestond uit afstudeerstage, scriptie/referaat en tegelijkertijd alles wat bij een bestuursjaar komt kijken.

Om dit te kunnen doen, was het voor mij van groot belang dat ik zoveel mogelijk vooruit plande en overzicht hield. In de loop de jaren heb ik daarom een aantal planners gemaakt. Deze ga ik de komende tijd met jullie delen.

Deze gratis planner kun je gewoon uitprinten en naar hartelust vol schrijven met alles wat je moet doen de aankomende periode.

Ik maak mijn planners met de website van Canva.

Inhoud planner

De studie planner bevat een maandoverzicht, een overzicht van je semester en vier weekplanners. Wil je meer weken en maanden toevoegen, kun je uiteraard gewoon de pagina vaker uit printen.

Omdat het een PDF is kun je het ook op je laptop of tablet gebruiken. Zo kun je ook papierloos werken.

Het semester overzicht

In het semester overzicht kun je je tentamens, deadlines, vakken, to-do’s, essays en studiemateriaal kwijt. Verder kun je je belangrijkste studieboeken er in opnemen. Tijdens mijn studie stemde ik de kleuren van de vakken altijd af op de kleuren van de notitieboeken die ik er voor gebruikte.

Planner download

De planner is te downloaden in het roze en het blauw. Het is een pdf-format.

De komende tijd ga ik dus meer printables voor studentenwelpjes online zetten, bijvoorbeeld een bronnenchecklist, een stageplanner en een scriptieplanner.

Ook de carrièretijgers komen aan de beurt met hun eigen printables. Dus misschien zit er daar ook nog wat voor je bij!

Ciao bella!

Dit vind je misschien ook leuk...