Studententijd Studentenwelpje

Waar haal ik mijn studiespullen vandaan?

Langzaam beginnen de collegebanken weer vol te stromen. Okay, de digitale collegebanken, maar lang verhaal kort: het collegejaar begint weer. 

Overvalt het jou ook altijd? Mij wel namelijk! De zomer is altijd zo snel voorbij…  Al is er wel een voordeel aan het voorbijgaan van de zomer. Je mag namelijk weer een nieuwe studiespullen kopen! 

Dit is altijd echt mijn favoriete onderdeel van studeren geweest. Mooie notitieboeken en andere supplies halen, zodat je die weer vol kan schrijven met aantekeningen en samenvattingen. Ik word daar blij van.

Daarbij verhoogt het schrijven van aantekeningen het leerrendement ten opzicht van het maken van aantekeningen met de computer. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier.

Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete accessoires en de adressen waar je ze kunt halen.

Notitieboeken

Ik word altijd heel blij van nieuwe notitieboeken of collegeblokken. Ik heb dan ook tot aan het einde der tijden notitieboeken. Ik ga je absoluut niet aanraden om zoveel notitieboeken te hebben, maar voor mij is het altijd een blij momentje als weer een boek kan vol schrijven.

De pastelkleurige collegeblokken zijn van de webshop van Ways to Study. Ways to Study heeft een ontzettend informatief youtubekanaal, waarin Rose tips geeft over plannen en studeren. De collegeblokken hebben dik papier en de inkt drukt niet snel door. Zelf gebruik ik de blokken voor het leren van talen.

Moleskine notitieboeken zijn echt mijn favoriete notitieboekjes. Het papier is wat gladder en ook hier drukt inkt niet snel door. Je kunt daardoor snel veel er in schrijven. Ik gebruik de boekjes nog altijd voor projectgroepvergaderingen. Je kunt Moleskine bijna overal kopen. Je hebt de boekjes in verschillende maten met harde kaft en zachte kaft. Verder kun je kiezen tussen lijntjes, ruitjes, bullets of gewoon blanco als inhoud.

Net als vele anderen ben ik een vaste klant van de Hema en diens notitieboeken. Ik vind vooral de middenmaat heel fijn. Die passen makkelijk in je tas, je hebt genoeg ruimte voor het maken van aantekeningen en zijn gewoon heel erg leuk.

Verder vind je mij regelmatig bij Søstrene Grene. Voor weinig geld kun je daar de leukste schriften vinden, zoals deze groene met gouden bladeren.

Je hoeft bulletjournals niet altijd te gebruiken om te bullet journallen. Ik gebruik ze graag voor aantekeningen. Ook vind ik het leuk om er dingen in te tekenen en te schetsen. Degene op de foto zijn van Mus Creatief.

De twee rechter notitieboekjes zijn van Peter Pauper Press. Deze boeken zijn relatief duur. Het zijn mooie boeken. Ik koop ze altijd via My Lovely Notebook. Deze gebruik ik als journal. Een aantal van dit soort boeken staat heel mooi in je boekenkast als je er een aantal naast elkaar zet.

Markeerstiften

Naast pennen, potloden en gummetjes zijn markeerstiften voor mij echt essentieel. Ik heb door de jaren heen heel wat highlighters verzameld. Dit zijn mijn meest gebruikte.

  • Zebra Mildliners drukken niet snel door en komen in leuke kleuren. Ze zijn wel aan de prijs.
  • Stabilo heeft meerdere type markeerstiften. De grote staan op mijn bureau, maar ik heb die kleinere altijd in mijn etui zitten.

Gebruik een bulletjournal voor creatieve aantekeningen en samenvattingen

Zoals ik al eerder zei, bullet journals hoeven niet altijd alleen maar voor bullet journallen gebruikt te worden. Ik gebruikte ze tijdens mijn studie (als ik ze kon vinden) ook voor samenvattingen. Echter, toen bestond Mus Creatief nog niet.

Mijn allereerste bulletjournal was van Leuchtturm1917 en heb ik gekocht op het vliegveld van Warschau. In Nederland waren ze toen nog niet te koop, tenminste niet naar mijn weten. Gelukkig zijn ze tegenwoordig makkelijker te verkrijgen!

Als ik samenvattingen schrijf, wil ik ze altijd zo mooi mogelijk maken. Dan vind ik het namelijk leuk om de stof te gebruiken. Daar gebruik ik stempels, ecoline stiften en washitape voor. Oja en mijn eifeltorenschaartje.

Creatieve aantekeningen en samenvattingen 2.0

Als je mooie aantekeningen wil maken, kun je ook een zwart Bullet Journal gebruiken. Deze is van MUS Creatief. Op dit moment gebruik ik hem als creatieve uitlaatklep, maar wat had ik hem graag gehad tijdens mijn studie voor samenvattingen.

Dat was het dan!

Qua kantoorspullen ben ik echt een verzamelaar. Ik word er zo blij van! Hopelijk word jij hier net zo blij van als ik. Ik hoop dat je wat inspiratie hebt op gedaan voor aankopen voor het komende collegejaar.

Ciao bella!

Disclaimer: De links op deze pagina zijn geen affiliate links. Dit zijn louter de plekken waar ik mijn spullen vandaan heb gehaald.

Dit vind je misschien ook leuk...