Journallen

Review: Thermische Pocket printers

Die hele kleine printertjes zijn al weer een tijdje een hype. Het zijn een soort bonnenprintertjes, waarmee je met een app van je telefoon plaatjes kan uitprinten. Deze printertjes zie je veel in de (bullet) journalcommunity en de studycommunity. Over het algemeen zijn ze niet goedkoop, maar ook niet extreem duur. Je zou bijna kunnen zeggen een goede middenklasse. Maar zijn ze het waard? Als ik nou na anderhalf jaar gebruik terug kijk op de aanschaf, zou ik het dan weer kopen?

Wat is het en wat heb je nodig?

Zelf heb ik een printer van Memobird in december 2019 gekocht. Deze zijn nog steeds te koop op Bol.com voor 49 euro. Je kunt ze in drie kleuren krijgen. Deze variant is ongeveer 9 bij 10 centimeter groot. De printer is vrij licht en je kunt hem dus goed in je tas stoppen. Er zijn veel meer merken beschikbaar en vaak worden vaak ook gewoon Pocket Printers genoemd. Over het algemeen is het gewoon een bonnetjesprinter.

Je moet er speciaal papier voor kopen, namelijk bonnetjespapier op een kleine rol. Toch doe je vrij lang met zo’n rol als je de rollen tenminste op een donkere afgesloten plek bewaard. Bewaar je ze in het licht, dan vermindert de kwaliteit om de een of andere reden snel.

Het gebruik

Voor de printer heb je een app op je telefoon nodig om daadwerkelijk te kunnen printen. De telefoon maakt via bluetooth contact met de printer. Mijn ervaring is dat foto’s vaak van matige kwaliteit zijn als je ze onbewerkt uitprint. Als je er meer gebruik van wilt maken, raad ik je aan om een keer te gaan zitten en te checken wat voor jou werkbare instellingen zijn. 

Je kunt er foto’s, leuke quotes of tekeningen mee printen. Vaak kun je op de app allerlei dingen maken die je kunt printen. De prints zijn zwart/wit.

Je kunt er verschillende soorten bonnetjesrollen in doen. Zo heb ik bijvoorbeeld pastelkleuren rollen er bij gekocht. Ook kun je vaak zelfklevend papier kopen. Zo kun je je eigen stickers maken. Denk bijvoorbeeld aan adressen als je kaartjes wil versturen of voor een quote die je in je bullet journal kunt plakken.

Voor als je het nog niet door hebt. Het zijn bonnetjes… Dus de printjes vervagen uiteindelijk. Het lijkt in eerste instantie dus makkelijk in gebruik, maar na verloop van tijd je alleen nog maar witte plekken in je journal hebt zitten. Ik heb in mijn Chinese journal twee plaatjes geplakt. Je ziet bij het rechter plaatje al een beetje dat het begint te vervagen. De andere is vrij recent, maar zoals je ziet is wel wel lastig om het goed en duidelijk uit de printer te krijgen. Het pinyin is bijna niet te lezen.

Een ander nadeel aan de printer vind ik het feit dat alles helemaal bol staat. Je moet het echt goed platdrukken of ’s nachts even onder een dik boek leggen wil je het plat krijgen en houden. Hierdoor gaat je notitieboek bol staan als je het niet aan beide kanten goed vastplakt.

Al met al: Meh

Raad ik het aan? Het hangt van het gebruik af. Laatst ontving ik bij een bestelling een pakbon die duidelijk geprint was met zo’n printer en dat is een hele handige manier om de printer te gebruiken. Ook een boodschappenlijstjes print je er snel op uit, al moet je dan zorgen dat het goed leesbaar is. Dus voor lijstjes kan ik het zeker aanraden.

Echter, voor journallen raad ik het af. Je foto’s blijven niet bestaan, waardoor ik het op de lange termijn verspilling vind. Dus als je wilt investeren in een printertje voor foto’s die op de lange termijn goed blijven, dan is dit niet het printertje dat jij zoekt. Ik zou dan als ik jou was verder kijken of foto’s op gewoon pinterpapier printen.

Dus zou ik het weer kopen? Waarschijnlijk niet.

Voordelen

  • Je hebt snel een print van een foto, quote of lijstje.
  • Je kunt hem makkelijk in je tas stoppen en dus overal mee naar toe nemen.

Nadelen

  • De foto’s vervagen naar verloop van tijd.
  • De printjes blijven bol staan.

Disclaimer: Dit product heb ik in 2019 gekocht. De printer is niet gesponsord. Dit is puur eigen mening en ervaring. Er zijn geen andere motieven dan het delen van mijn mening om deze review te schrijven. De links in deze post zijn GEEN affiliate links.

Dit vind je misschien ook leuk...