Carrière Carrièretijger

4 Must reads voor elk carrièrewelpje

Er worden steeds meer boeken geschreven over hoe je je als lady staande kunt houden binnen de grote boze kantoorwereld. Om van welpje te kunnen groeien tot een echte tijger is het soms fijn om te weten waarom je bepaalde boeken echt moet lezen. Tijd is immers kostbaar. Daarom heb ik mijn favoriete titels voor je op een rijtje gezet.

Nice girls don’t get the corner office

In het boek legt schrijfster Lois P. Frankel uit wat de meest gemaakte fouten zijn op de werkvloer. Ook laat Frankel zien hoe je grip krijgt op je carrièrepad.

Het boek is verdeeld in 6 thema’s waarbinnen Frankel je uitlegt hoe je je op kantoor het beste kunt gedragen.

Dit boek is zeker een aanrader als je net afgestudeerd bent. Het boek geeft je handvatten die je misschien niet onbekend zijn, maar het is toch handig om het allemaal op een rijtje te hebben.

Girl, stop apologizing

Schrijfster Rachel Hollis beschrijft hoe zij van iemand die overal excuses voor maakte zich ontpopte tot een dame die gaat voor haar doelen en ook achter die doelen staat. Het boek wordt bij bol.com ook wel beschreven als “Een schaamtevrij plan voor het omarmen en bereiken van je doelen”. 

Het boekt laat je zien hoe je je dromen leert her- en erkennen. Daarnaast legt de schrijfster uit hoe je je excuses en valkuilen kunt omzetten in iets positiefs. Rachel Hollis neemt je mee in haar groeiproces en legt je uit wat je van haar ervaringen kan leren.

De edele kunst van not giving a f*ck

Het boek is volgens schrijver Mark Manson het zelfhulpboek voor de zelfhulpboekhaters. Door middel van humor, anekdotes en wetenschappelijk onderzoek reikt Mark Manson je tools aan hoe je om kunt gaan met “de pijnlijke waarheid”. 

Hoe maak je keuzes waar je wel iets om geeft en waar je niet wat om geeft. Het leest makkelijk weg en is humoristisch geschreven.

Het is niet zo dat als je het uit hebt, dat je helemaal weet hoe je bijvoorbeeld moet loslaten. Echter, het is wel een prettig boek om te lezen op vakantie of in de tuin bijvoorbeeld.

You’re a badass

Jen Sincero geeft in het boek adviezen om je dromen te bereiken. Het is een boek vol met tips en tricks om meer zelfvertrouwen te krijgen. Het boek is met veel humor geschreven waardoor je het makkelijk uit leest. 

Waar Jen Sincero goed in is, is het geven van praktische handvatten om te houden van de dingen die je niet kunt veranderen. Mensen houden over het algemeen niet van verandering, maar je ontkomt er niet aan. Dan kun je beter verandering maar beter accepteren. Dit boek helpt je daarbij.

Diclaimer

De hyperlinks die ik gebruikt heb zijn geen affiliate links. Ik link louter naar bol.com, omdat je dan snel de prijzen en beschikbaarheid van het boek ziet. Je kunt de boeken uiteraard ook in je lokale boekhandel of bibliotheek vinden. Veel leesplezier!

Ciao Bella

Dit vind je misschien ook leuk...