Blij Carrièretijger Geen categorie

Doe dit op zondag en je start maandag met een lach

Het einde van het weekend is altijd moeilijk… Vooral maandagochtend is altijd lastig, maar je kunt het jezelf makkelijker maken. Door op zondagavond 5 minuten de tijd te nemen voor wat voorbereidingen heb je maandag geen stress.

1 Bereid je week voor in je planner

Kijk even in je agenda wat er de komende week staat te gebeuren. Wat is belangrijk? Heb je nog belangrijke afspraken? Wellicht staat er een inschrijfdeadline van je tentamen op de planning. Het is in ieder geval handig wat er aan komt, want dan kun je daar rekening mee houden.

Als je bijvoorbeeld een dag op locatie werkt, is het handig om te weten of je nog moet tanken of dat je bepaalde kleding moet klaar hangen. Eventueel moet je reistijd inplannen. Het is in ieder geval handig om je daar op voor te bereiden. Er is weinig zo vervelend als stress die voorkomen had kunnen worden.

2 hang je kleding klaar

Niets is zo irritant om halverwege de dag er achter te komen dat je met je slaperige hoofd rare keuzes hebt gemaakt qua kleding, omdat je niet wist wat je aan wilde trekken. Vooral als je niet thuis werkt die dag niet thuis bent is dat vervelend. Daarom is het handig om je kleding van te voren klaar te leggen.

Ook als je thuis werkt is het fijn om je kleding klaar te hangen. Dan heb je net vijf minuten extra om te blijven liggen. Je kunt beter niet in je pyjama of joggingpak gaan werken. Dat is niet prettig, omdat je je “rust” stand gaat associeren met werken.

3 Controleer je tas

Dat moment dat je ergens bent (college of kantoor) en je bent je pen vergeten… Ken je die pijn… Nou om die te voorkomen kun je alvast je tas inpakken. Heb je je OV-kaart mee? Zitten je autosleutels er in? Heb je een aantekeningen boekje mee? Allemaal voor de hand liggend, maar er zijn heel veel mensen die het helaas vergeten. Als je daar op je werk of tijdens college achter komt voelt je maandag echt weer als een maandag

Werk je thuis of volg je online college? Dan kun je ook gewoon je college/werkspullen in je tas laten aan het eind van de week en zondag gewoon controleren of alles er nog in zit. Dan pak je die er aan het begin van je dag weer bij en ben je helemaal klaar om de dag te rocken!

4 Ruim je bureau op

Gedurende de week word je bureau vies, dus het is goed om het minimaal één keer per week schoon te maken en op te ruimen. Je begint met een schone lei. Dus leg de spullen terug op de plekken waar ze horen en haal een doekje over je bureau, toetsenbord en computermuis.

5 Zorg voor jezelf

Ga nog even ontspannen voordat de week weer begint. Verzorg je zelf even, ga sporten, maak een wandeling of doe iets creatiefs wat je leuk vindt om te doen. Zorg er voor dat je eventuele spanning kwijt bent. Dan kun je namelijk lekker slapen en word je morgenochtend lekkerder wakker.

Geniet van je weekend nog even en alvast een blije en stressvrije maandag toegewenst!

Dit vind je misschien ook leuk...