Carrière Carrièretijger Studententijd Studentenwelpje

Essentials voor in je werk-/studeertas

Ben jij ook zo’n hutkoffermeisje? Ik wel namelijk. Sterker nog na mijn stage kreeg ik als afscheidscadeau een tas voor alles wat ik altijd met mij mee zeulde. Door schade en schande ben ik dus wijzer geworden over wat er echt in je tas moet zitten.

Dus wil je altijd voorbereid zijn? Zorg dan dat je deze lijst bij de hand hebt, zodra je je studeer- of werktas inpakt. Als je het volgende er altijd in hebt zitten, scheelt het je namelijk veel tijd met je tas inpakken. 

Uiteraard ga ik er van uit dat je je laptop of tablet sowieso in je tas hebt zitten. Ook portemonnee, telefoon en sleutels heb je nodig. Dit lijstje is meer wat je gewoon standaard in je tas moet hebben en wat je er dus ook niet aan het eind van de dag uit hoeft te halen.

Het niet steeds in- en uitruimen van je tas scheelt je zoveel tijd in de avond en ochtend. Natuurlijk je moet altijd wel wat in je tas doen, maar een standaard uitrusting in je tas scheelt je rustig 10 minuten. Dat klinkt als weinig, maar is zoveel als je wekker daardoor 10 minuten later kan gaan.

Zo veel is het niet, toch?

Notitieboekje

Inkoppertje uiteraard, maar wat ben je onthand zonder notitieboekjes. Je kunt alles bijhouden op je laptop of tablet, zelf je telefoon kan volstaan, maar uit onderzoek blijkt dat als je iets fysiek opschrijft je het beter onthoudt. 

Een mooi en nog leeg notitieboekje staat voor alles wat nog komen gaat. Soms is dat nieuwe kennis, soms zijn het to do’s en weer een andere keer zijn het aantekeningen tijdens een overleg. Wat het ook is, zorg dat je het boekje in je tas hebt zitten. Dan kun je zelfs al je creativiteit kwijt!

Dit notitieboekje is van Filofax. Je kunt papier er uit halen, zonder dat je je notitieboekje beschadigd. Zelf schaf ik deze notitieboeken aan bij My lovely notebook.

2 Pen, potlood en highlighter

Hoe kun je een notitieboekje gebruiken zonder pen? Nou niet! Uit ervaring weet ik dat zowel op werkvloer als in de collegezaal pennen een gewild goed zijn. Zorg dat je er altijd één bij je hebt.

Een potlood is altijd handig voor als je snel iets moet tekenen of uitlijnen. Dan kun je het bij een fout kun je het makkelijk herstellen.

Een highlighter heb je echt nodig om structuur in je notities aan te brengen. Highlight bijvoorbeeld de datum van het overleg wat je in gaat of de actiepunten die hieruit voortkomen. 

Ik sleep altijd mega etuis mee. Daarin doe ik gelijk ook mijn post-its en highlighters.

3 Post-its

Post-its klinken overbodig als je een notitieboekje hebt, maar soms is het fijn om even snel  wat op te schrijven. Daarnaast kun je ze ook in je notitieboekje plakken met alle belangrijke to-do’s voor de komende week. Dan heb je gelijk een samenvatting van die week. 

Ook kun je de post-its op je laptop of op je telefoon plakken voor een quick reminder. Tijdens mijn studie had ik mijn notities altijd op kleur gecodeerd en dus mijn post-its afgestemd op de kleur die ik voor dat vak gebruikte. 

Post-its kun je in allerlei verschillende kleuren en maten te verkrijgen. Je kunt ze tegenwoordig bij de Hema zelfs bijpassend bij je notitieboekjes en pennen krijgen.

4 Extra telefoon oplader

Jarenlang heb ik een oplader van de ene naar de andere tas overgeheveld. Dat is vermoeiend, want je weet nooit in welke tas het snoertje nu weer zit, of nog erger je neemt hem niet mee en halverwege de dag is je telefoon leeg. 

Pro tip: doe een opvallend en herkenbaar snoertje in je tas, dan verwarren anderen jouw oplader niet met hun eigen oplader.

Doe je oplader in een binnenvak van je tas, zoals bij deze tas het middenvak. Dan moet je de oplader heel bewust uit je tas halen, waardoor je hem er ook weer bewust in terug doet. Je oplader heeft dan een eigen “thuis”.

5 Waterflesje, gezonde snack en spork

Water is gezond en een snack is handig om in je tas te hebben voor als je trek hebt of flauw wordt. Verder zou ik een spork in mijn tas doen. Mocht je dan onverwacht onderweg moeten eten, heb je altijd bestek bij je. 

Ik heb zelf een dopper van mijn studievereniging in mijn tas. Die is voor mij herkenbaar. Daarnaast vind ik het prettig om een snack in mijn tas te hebben die niet kraakt, breekt of vies wordt. Een appel krijgt snel beschadigingen, dus als ik die meeneem doe ik die gesneden in een bakje. Dan is een spork erg handig om het hygiënisch op te eten.

6 Persoonlijke verzorging

Paracetamol en een pleister is altijd handig om bij je te hebben. Neem eventueel ook een extra strip van de pil mee als je die slikt. Je weet nooit wanneer je misschien toch een keer ergens overnacht dan heb je in ieder geval de zekerheid een pilstrip mee, zodat je cyclus niet in de war raakt.

Ik heb ook altijd een klein tasje mee met deodorant, droogshampoo en make-up remover tissues. Zelf vind ik dat handig, voor als je snel je even moet opfrissen of als je dus ergens blijft slapen. 

Deze zit standaard in mijn tas. Paracetamol, deodorant, lippenbalsem met een SPF en handalcohol.

Agenda?

Wellicht is het je opgevallen dat ik bewust geen agenda noem. Alhoewel ik zelf met een papieren planner werk, betekent dat niet dat ik jou persé aanraad om daar mee te werken. 

Aangezien er allerlei systemen zijn, waar iedereen een andere voorkeur voor heeft ga ik jou niet vertellen welk systeem je moet gebruiken en dat je een agenda in je tas moet hebben. Die moet je alleen hebben als jij het fijn vindt om een papieren agenda te gebruiken.

10 minuten werk

Als je dit voor het eerst in je tas doet is het wellicht 10 minuten werk, maar die 10 minuten kun je langer op je bed liggen. Je kunt de krant doorbladeren of de laatste BN’er gossip lezen op internet. Maar een keer goed je tas pakken en je hebt er de rest van de tijd plezier van!

Disclaimer: links die ik gebruikt het zijn geen affiliate links, maar louter sites waar ik mijn spullen onder andere vandaan haal.

Ciao Bella!

Dit vind je misschien ook leuk...