Plannen en organiseren Plannertips Studententijd Studietips

Gratis download: Stage planner

De stages zijn de meest leerzame tijden van je studie. Alles wat je bestudeerd hebt tijdens je studie ga je nu in praktijk brengen. Stageopdrachten variëren van implementatieverslagen, tot onderzoeksrapportages of gewoon meewerkstages.

Je moet in ieder geval altijd opdrachten voor je studie doen en voor je stageorganisatie. Op het hbo wordt vaak ook van je verwacht dat je reflectieverslagen oplevert. Daarnaast heb je misschien ook nog tentamens die je moet inhalen, sport en andere sociale aangelegenheden die je in eens in je 9 tot 5 leven moet gaan passen.

Mijn afstudeerjaar bestond uit afstudeerstage, scriptie/referaat en tegelijkertijd alles wat bij een bestuursjaar komt kijken. Om dit te kunnen doen, was het voor mij van groot belang dat ik zoveel mogelijk vooruit plande en overzicht hield.

In de loop de jaren heb ik daarom een aantal planners gemaakt. Deze planners deel ik graag met jullie, zodat je nog meer uit je stage kunt halen.

Deze gratis planner kun je gewoon uitprinten en naar hartelust vol schrijven met alles wat je moet doen de aankomende periode.

Ik maak mijn planners op de website van Canva.

Inhoud van de planner

De stage planner is gebaseerd op een half jaar stage. Je hebt dus 1 semester overzicht, 6 maandoverzichten, 24 weekoverzichten, 6 terugblikken en aan het eind vind je een checklist voor je onderzoeksverslag/scriptie. Wil je meer weken en maanden toevoegen, kun je uiteraard gewoon de pagina vaker uit printen.

Omdat het PDF is kun je het ook op je laptop of tablet gebruiken. Zo kun je ook papierloos werken.

De terugblik

Even tussen jou en mij gezegd en gezwegen… Wacht jij ook vaak tot het laatste moment met het schrijven van je reflecties? Dan zit je op drie kwart van je stage en denk je in eens…. Oeps…

Nou om dan toch een overzicht te hebben van alles wat je de afgelopen tijd hebt gedaan zit er aan het eind van elke maand een terugblik. Die hoef je aan het eind van de stage alleen maar uit te werken. Dat scheelt je tijd.

Houd bij welke cijfers je aan jezelf geeft. Dan kun je je progressie bij houden en zie je gelijk waar je de volgende maand nog moet groeien.

Planner download

De planner is te downloaden in het roze en het blauw. Het is een pdf-format.

Heel veel succes met je stage! Wat er ook gebeurt, het is altijd een hele leerzame ervaring.

Ciao Bella!

Dit vind je misschien ook leuk...