Plannen en organiseren Plannertips

Gratis Downloads: Social Media Tracker en Contentplanner

Met een Contentplanner kun je je Social Media updates vooruit plannen. Dit is vooral handig als je wel via Social Media mensen wilt bereiken, maar niet elke dag de hele dag de tijd hebt om content te maken. Door middel van een planner weet je wanneer je nog wat moet inplannen, wat je eventueel klaar hebt staan en wat je nog moet doen.

Een tijdje geleden heb ik zelf een format gemaakt met Canva wat ik gebruik om mijn content te plannen. Deze wil ik graag met je delen, zodat jij ook meer grip krijgt op de content die je gaat posten. Vooral als je net als ik een hobby/amateurblogger bent is dat fijn. Ik heb wel iets aangepast. Zelf houd ik geen YouTube Kanaal bij, maar ik heb wel een YouTube stukje toegevoegd. Dit geldt ook voor TikTok. Ook dat heb ik er voor je bij gemaakt. Zelf zit ik niet op TikTok, dus in mijn eigen planner heb ik dat niet staan.

Mijn Social Media Tracker en Content Planner kun je gratis downloaden. Ze zijn ook gemakkelijk te gebruiken op je tablet. Ik gebruik ze zelf in de GoodNotes app.

Social Media Tracker

De eerste download is een tracker. Hierop kun je onder andere je volgers bijhouden. Verder heb ik zelf ook een stukje voor blogposts. Dus hoeveel ik er heb geschreven en hoeveel ik er heb gepost. Ook vind ik het zelf leuk om bij te houden wat ik bereikt hebt. Soms heb ik weinig bereikt, maar dan houd ik wel bij waar ik trots op ben.

Als je ergens trots op bent, mag je dat best opschrijven en benoemen. We houden vaak heel goed bij wat niet goed gaat, maar we mogen ook wel een stil staan bij alle dingen die wel goed gaan.

Je kunt zo ook makkelijk bijhouden of je je doelen hebt behaald. Ik raad af om per dag bij te houden hoeveel volgers je er bij krijgt. Dat heeft geen zin, aangezien dat heel erg fluctureert. Je kunt beter kijken wat je er over de lange termijn bij hebt gekregen. Dat zegt veel meer dan +1, -1, +2, -3. Als het aan het eind van de maand +20 is, dan is dat altijd nog een hele mooie prestatie.

Contentplanner

De andere planner die ik gebruik is een wekelijkse contentplanner. Ik vind het handig om op te schrijven wat ik ongeveer ga doen. Ik houd er bij welke posts ik ga posten en mijn dagelijkse dingen.

Als ik halverwege besluit wat anders te doen maakt dat niet uit. Ik heb dan nog wat posts klaar staan voor later.

Bijvoorbeeld mijn vaste rubriek Kleine Dondernemersdag. Ik schrijf en plan die posts vooruit. Ik heb de tekst klaar en ik zorg dat ik de foto’s heb gemaakt. De post staat ingepland en ik hoef er niet meer naar om te kijken. Besluit ik halverwege de maand toch iemand anders eerder te benoemen verschuift mijn plan gewoon. Ik weet precies wat ik heb en als ik het dan een week wat drukker heb, heb ik in ieder geval wel posts klaar staan om te plaatsen.

Hier bij mijn hulp stukken bij het maken en plannen van content. Hopelijk heb jij er ook wat aan! Kun je geen genoeg krijgen van de georganiseerde KloosterChaos? Volg dan de KloosterChaos Instagram voor de laatste updates.

Dit vind je misschien ook leuk...