Blij Blij en gezond

6 dates met een twist

Een leuke date verzinnen kan een uitdaging zijn. Of je nou net met iemand date of al jarenlang een relatie hebt, je wilt af en toe wel weer eens wat nieuws ervaren.

Daarom hierbij weer wat inspiratie om een leuke date te plannen die niet te veel tijd, geld en moeite kost. 

1 Picknick

Maak lekker met zijn tweeën een wandeling en eindig deze met een zelf samengestelde picknick. Een variatie hierop is lekker iets af te halen bij een restaurant en dat samen op te eten in een plantsoen of park. 

Extra inspiratie 

Zet zelf een speurtocht uit of laat je partner die uitzetten. Dit kan ook gewoon via google maps.

Maak rebussen voor je partner om op te lossen zodat hij/zij weet welke kant hij/zij op moet of maak een aantal vragen die de partner moet oplossen om de straatnaam te achterhalen.

Voorbeeld vraag: Een straat waar de huizen vernoemd zijn naar iets waar normaal huizen van gebouwd zijn.

2 Verkenningstocht

Jouw regio is vaak mooier dan je denkt. Zo kun je bijvoorbeeld met je partner op de fiets of met auto de omgeving gaan verkennen. Wie weet wat er allemaal te doen is.

Volgens iedereen die ooit ergens heeft gewoond is de ijssalon in diens dorp, stad of wijk de beste ijssalon van Nederland. Misschien kunnen jij en je partner samen testen of het daadwerkelijk ook de beste is.

Extra inspiratie

Gooi eens een dartpijltje naar een landkaart en ga daar naar toe. Gewoon om te zien wat daar is. Echter, dan moet je wel bereid zijn wat verder te reizen.

Houdt wel rekening met de gebruiken van die streek. Zo kan het zijn dat die regio niets op zondag open is, dus zorg dat je dan niet daar op zondag naar toe gaat of neem zelf wat mee.

Check de lokale horeca. Misschien is er nog een lokale specialiteit die je geprobeerd moet hebben.

3 Driegangen diner op een doordeweekse dag

Doe eens fancy op een doordeweekse dag! Het klinkt als veel werk, maar je kunt veel voorbereiden. Maak bijvoorbeeld Chinese tomatensoep als voorgerecht, een quiche als hoofdgerecht en ijs als nagerecht. Zo maak je een feestje van een anders doodnormale avond. Het klinkt als meer werk dan dat het daadwerkelijk is.

Het hierboven genoemde driegangen diner is vrij simpel in elkaar gezet. De Chinese tomatensoep van Unox kun je vrij makkelijk opwarmen. Normaal gesproken ben ik geen fan van kant en klare soepen, maar hiervoor kun je deze goed gebruiken. 

Quiches kun je van te voren maken en weg zetten. Je kunt deze zelfs maken als je aan het thuiswerken bent. Oven aan en gaan!

Voorbeelden van lekkere quiches:

IJs kan altijd. Als je een bak Napolitaans schepijs koopt heb je drie smaken in één. Geef jullie beiden een bakje met alle drie de smaken en je hebt een heerlijk toetje.

Extra inspiratie 

Maak er een thuisrestaurantje van. Het is heel cliché, maar zet een mooie kandelaar neer, pak een paar mooie glazen en eventueel een klein glaasje met een paar bloemen.

Wil je helemaal fancy doen? Schep het ijs in een glas, spuit er slagroom op en gooi over slagroom wat saus of siroop. Zo maak je het een feestelijke avond.

Pak leuk servies uit de kast, dek de tafel gezellig en schuif heerlijk samen aan tafel.

4 Allebei klaar, bakken maar!

Dit is onwijs cliché, maar wel heel leuk om te doen. Misschien bak jij of je partner al vaak, maar doen jullie dat ook wel eens samen? Zowel in het begin als verder in je relatie kun door middel van bakken goed met elkaar leren samenwerken. 

Alle stadia van het bakken zijn gezellig. Je gaat lekker met zijn tweeën boodschappen doen. Vervolgens sta je samen in de keuken en moet je samen wachten tot je baksel klaar is. Het leukste is uiteraard samen het opeten van je baksel. 

Extra inspiratie

Bak iets wat je kunt versieren, bijvoorbeeld een vruchtenslof of koekjes. Dan is het al helemaal leuk als je voor elkaar koekjes te versieren. 

Zelfgebakken koekjes is heel simpel om te maken en kun je nog lang van genieten.

5 Spelletjesavond

Over het algemeen zijn er weinig mensen die geen kaartspellen, bordspellen of games in huis hebben. Van een Mario Kart toernooi tot elkaar verslaan met Rummikub, een spelletje is altijd gezellig. 

Extra inspiratie

Maak er een dubbeldate van. Zo kun je ook spelletjes spelen als 30 seconds en Catan. Samen iemand verslaan maakt het alleen maar uitdagender. Als je wint, kun je dat uiteraard op je eigen manier vieren. En anders, zoals grootmoeder altijd zei “gedeelde smart is halve smart”.

Kun jij tegen je verlies?

6 Zonnige dagen zijn voor zwembadjes

Hittegolven en dates gaan over het algemeen niet samen. Je hebt het warm, je plakt en je bent snel moe. Daarnaast moet je oppassen dat je niet oververhit raakt, de stranden en zwembaden zijn druk en terrassen zitten vol. 

Daarom die vijftien euro die je op bol.com of bij de Intertoys besteedt aan een zwembadje zullen je favoriet besteden euro’s zijn in een hete zomer. Als je het samen opzet geeft het des te meer voldoening als je er eenmaal samen in ploft. De één zet de parasol op en de andere vult het badje, elkaar insmeren met zonnebrand en daarna heerlijk afkoelen.

Uiteraard is dit wel iets waar je ruimte voor moet hebben. Tip: schaf ook een afdekzeil aan, dan verspil je namelijk geen water door het steeds opnieuw te moeten vullen.

Extra inspiratie

Zet een tafel met wat drankjes en hapjes neer, zodat je af en toe wat snacks kan pakken. Steek wat sfeerlichtjes aan om het extra romantisch te maken. Wil je er meer een feestje van maken zet dan zachtjes wat muziek aan, maar wel zo dat je buren er geen last van hebben. 

Maak andere ijsblokjes dan gewoon standaard ijsblokjes. Je hebt voor weinig geld superleuke vormen, zoals hartjes, flamingo’s en zelfs Super Mario vormen.

Uiteindelijk zijn al deze ideeën natuurlijk dingen die je zelf ook had kunnen bedenken, maar wellicht heb je toch nieuwe ideeën opgedaan. Eigenlijk kun je elke date leuk maken als je een kleine twist toevoegt.

Disclaimer: links die ik gebruikt het zijn geen affiliate links, maar louter sites waar ik mijn recepten onder andere vandaan haal.

Ciao Bella!

Dit vind je misschien ook leuk...