Journallen

7 dingen die je allemaal kunt doen met washitape

Washitape is een van de meest gebruikte journal accessoires. Je hebt het in allerlei kleuren, vormen en uitvoering. Ik geef eerlijk toe dat ik meer washitape heb ik ooit in mijn leven nodig zal hebben en toch doet het telkens pijn als één van mijn op dat moment favoriete washitapejes bijna op is.

En dat gebeurt helaas vaker dan ik wil toegeven, aangezien ik washitape voor van alles en nog wat gebruik. Deze keer deel ik mijn favoriete washitapehacks.

Tabjes maken

Maak jij ook graag dutchdoors in je journal? Dan ben je wellicht niet onbekend met het maken van tabjes. Zelf vind ik het erg leuk om washitape te gebruiken als versiering van mijn tabjes.

Extra pagina toevoegen in je journal

Vind jij het ook leuk om af en toe een transparante pagina toe te voegen? Washitape maakt dat heel simpel. Zo heb ik hier een transparante pagina van Sostene Grene vast geplakt met washitape van @Journalsndcoffee. Dit zorgt voor een mooie afscheiding tussen verschillende hoofdstukken in je journal of maanden in je planner.

Flashcardboekje maken

Ben je aan het studeren en blijft één onderwerp niet beklijven? Gebruik dan een flashcardboekje waarin je met papier (in dit geval flashcards) en washitape dat ene onderwerp nog even samenvat.

Fleur je muur op met leuke kaarten of foto’s

Dit is echt de ultieme studentenkamer tip. Hang foto’s of kaarten op met washitape. Vooral als je niet mag of wilt boren in je muur kun je door middel van washitape toch je muur gezellig maken. Washitape beschadigt immers je muren niet, waardoor je als het niet hangt zoals je wilt het eenvoudig weer kunt verwijderen.

Maak je notities aantrekkelijker

Kijk jij op pinterest en youtube ook vaak hoe je notities nog mooier kunt maken, omdat je dat zelf eigenlijk ook wel zou willen maken? Je kunt eenvoudig je aantekeningen opfleuren door middel van in de hoeken wat washitape te plakken. Doe het in dezelfde kleur als je markeerstiften en je maakt er heel gemakkelijk één geheel van.

Stempel en stencil hulp

Als je graag met (distress)inkt of verf werkt kan het zijn dat je graag een deel van een pagina wel met inkt bewerkt en een ander deel niet. Met washitape kun je makkelijk een deel van je pagina beschermen, zodat je er geen inkt op krijgt. Hier heb ik bijvoorbeeld de maand afgeplakt. Op die manier krijg ik rechte lijnen in mijn journal.

Een andere manier om washitape te gebruiken tijdens het gebruiken van een stencil. Als je verschillende inkten wilt gebruiken, maar niet het risico wilt lopen dat je stencil verschuift kun je het met washitape eenvoudig vastplakken. Zodra je klaar bent kun je het stencil weg halen zonder dat je pagina beschadigd.

Kaders

Wil je een keertje wat anders dan een getekende planner? Gebruik dun washitape als afscheiding. Je lijn is in één keer recht! Plus het is een leuke afwisseling in je planner.

Je kunt er nog veel meer mee!

De mogelijkheden zijn eindeloos! Kijk vooral eens op Pinterest, YouTube en Instagram voor allemaal leuke washi-inspiratie! Wil je zelf ook aan de slag? Kijk dan vooral even op Etsy voor de leukste tapes ontworpen door kleine ondernemers.

Check bijvoorbeeld HappyMailChantal. Daar vind je bijna alle washitapes die ik gebruikt heb in deze post en kun je met de kortingscode KLOOSTERCHAOS15 ook nog eens 15% korting op je bestelling krijgen. Hier haal ik mijn favoriete tapes! Dat deed ik al voordat ik brandrep was en ik kan je garanderen dat deze tapes echt goed zijn!

Disclaimer: Deze post is niet gesponsord. De gebruikte links zijn geen affiliate links. Ik heb als brand rep van HappymailChantal wel een kortingscode, maar ook dat is geen affiliate link. Alle spullen die ik gebruik zijn met mijn eigen geld gekocht.

Dit vind je misschien ook leuk...