Journallen

Bulletjournal juli 2021 deel 1

Aangezien ik op de KloosterChaos Instagram altijd veel positieve reacties op mijn (bullet)journal ontvang wil ik graag laten zien hoe ik mijn set-ups maak en welke materialen ik daarvoor gebruik.

Juli staat in het teken van het éénjarig bestaan van KloosterChaos. Daarom gebruik ik deze maand de KloosterChaos huisstijl (roze, groen en bloemen) als thema.

Eindresultaat

Het materiaal dat ik deze maand gebruik voor mijn journal

De links in deze lijst zijn geen affiliatelinks. Wel ben ik brandrep van HappymailChantal en daarom heb ik voorlopig een kortingscode voor mijn lezers en volgers. Gebruik bij het afrekenen de code KLOOSTERCHAOS15 voor 15% korting op je bestelling. Het enige wat er gebeurt, is dat jij korting krijgt. Nogmaals het is geen affiliatelink.

Stap voor stap een set-up

Ik teken de outline van de maand met potlood in mijn journal. Ik maak per dag een vakje van 6 bij 6 puntjes en tussen elke kolom laat ik 1 hokje open. Ik start bij het 10de puntje van boven en 2de van de linkerkant van de pagina. Uiteindelijk houd je onderaan de pagina nog 4 puntjes over. Vervolgens pak ik mijn stencil erbij voor het opschrijven van de maand en het jaartal.

Als ik tevreden ben trek ik de letters over met een fineliner. Vervolgens kleur ik de letters in met de donkergroene Crayola Supertip. Ik trek een roze lijn als scheiding, zodat ik de stickers mer de dagen er overheen kan plakken.

Naast de kraftstickers met de dagen van de week plak ik ook de 0.5 kraftdots op. Hier ga ik de nummers van de dagen in schrijven. Zelf vind ik het fijn om de sticker rechtsboven in de hoek te plakken, maar ik kan mij voorstellen dat het op een andere plek ook mooi staat.

Als alle kraftstickers en de data geplakt zijn, gum ik mijn potloodraster zoveel mogelijk uit. Nu kan ik verder gaan met de afwerking van de spread. Een veilige en makkelijke optie voor decoratie is washitape. Als je een fout maakt kun je de tape eenvoudig van de pagina verwijderen zonder het papier of je spread te beschadigen.

Mocht je het prettig vinden, dan heb je bovenin voldoende ruimte om nog vak te tekenen voor eventuele notities of belangrijke zaken. Zelf vind ik het leuk om dat met de lichtere kleuren te doen als een soort contrast.

Als de vakken klaar zijn ga ik met stickers aan de gang om de spread nog wat vrolijker te maken. Hiervoor gebruik ik de stickersset Flowers & Butterflys.

En tadaaa! Deze spread is af. Ik maak op de volgende pagina een kleine overview voor mijn deadlines, doelen, cursus, afspraken en blog. Ook hier begin ik weer met een potlood outline, zodat ik eventuele fouten kan herstellen.

De potloodlijnen trek ik over de met de donkere Crayola Supertips. Daarna schrijf ik met de fineliner de letters van de blokken op. Die letters arceer ik met de lichte ecoline brushpens(390, 676 en 738). Daarna plak ik een paar stickers van de Flowers&Butterflysset ter decoratie op. Ook deze spread is dus makkelijk en snel te maken

Hopelijk kun je hier wat mee ter inspiratie en heb jij net zo veel plezier met het maken van soort gelijke spread als ik.

Disclaimer: Deze post is niet gesponsord. De gebruikte links zijn geen affiliate links. Ik heb als brand rep van HappymailChantal wel een kortingscode, maar ook dat is geen affiliate link. Verder heb ik louter de kleine ondernemers gelinkt, omdat ik kleine ondernemers graag steun. Ook daar heb ik verder geen belang bij.

Dit vind je misschien ook leuk...