Journallen

Journal met mij: juli 2021 de weekindeling

Aangezien ik op de KloosterChaos Instagram altijd veel positieve reacties op mijn (bullet)journal ontvang wil ik graag laten zien hoe ik mijn set-ups maak en welke materialen ik daarvoor gebruik. Deze keer laat ik zien hoe ik de weekly spreads maak.

Juli staat in het teken van het éénjarig bestaan van KloosterChaos. Daarom gebruik ik deze maand de KloosterChaos huisstijl (roze, groen en bloemen) als thema. Ik maak vrij simpele spreads met steeds een kleine aanpassing, zodat ik wat afwisseling heb in mijn journal.

Deze spreads zijn eenvoudig te maken en het kost mij ongeveer een uur van begin tot eind.

Eindresultaat

Deze maand gebruik ik:

De links in deze lijst zijn geen affiliatelinks. Wel ben ik brandrep van HappymailChantal en daarom heb ik voorlopig een kortingscode voor mijn lezers en volgers. Gebruik bij het afrekenen de code KLOOSTERCHAOS15 voor 15% korting op je bestelling. Het enige wat er gebeurt, is dat jij korting krijgt. Nogmaals het is geen affiliatelink.

Week 1

Ik begin met het uittekenen van de blokken Belangrijk, Sport, Cursus en Blog. Daarna maak ik blokken van 5 bij 5 voor de belangrijkste deadlines voor die dag. Het bovenste blokje wordt de header van de dag. Als ik tevreden ben trek ik de blokken over met stift en kleur ik de headers in. Tevens trek ik een lijntje van 7 puntjes als afbakening van een dag.

De titel van de blokken schrijf ik met een witte Sakura Gelly Roll 10 op. Daarna plak ik de stickers van de dagen op bij de lijntjes. Ik maak het af met wat accenten met washitape en daarna plak ik nog wat stickers op om het af te maken.

Tadaaaaa! En de pagina is af en klaar voor gebruik.

Week 2

Ook hier begin ik weer met het uittekenen van de lijnen met potlood om er daarna over heen te gaan met mijn Crayola Supertips. De titels schrijf ik weer met een witte Sakura Gelly Roll. Dan plak ik de krafstickers en wat versiering. Op naar de volgende week!

Week 3

Je ziet alle basiselementen steeds terug komen. Ik vind het afwisselen van de kleuren een leuk effect hebben. Dit keer heb ik voor iets meer versiering gekozen, omdat ik de vorige spread wel erg kaal vond.

Week 4

Tijdens het gebruiken van de kraftpapieren stickers heb ik soms moeite om de stickers van het vel te krijgen. De stickers zijn voor mijn handen wat klein. Daarom gebruik ik een pincet om ze los te halen, zonder de stickers te beschadigen. Die truc heb ik geleerd van mijn scrappende buurvrouw.

Week 5

Het is alweer de laatste week. Daarom pak ik hier iets uitbundiger uit. Ik kom precies uit met mijn kraftstickers. De washitape en stickers maken het geheel voor mijn gevoel echt af.

Hopelijk heb je iets aan mijn uitleg en doe je zelf ook weer wat inspiratie op voor je eigen journal. Heel veel plezier met het maken van je eigen spreads en tot volgende week!

Disclaimer: Deze post is niet gesponsord. De gebruikte links zijn geen affiliate links. Ik heb als brand rep van HappymailChantal wel een kortingscode, maar ook dat is geen affiliate link. Verder heb ik louter de kleine ondernemers gelinkt, omdat ik kleine ondernemers graag steun. Ook daar heb ik verder geen belang bij.

Dit vind je misschien ook leuk...