Confessions of a georganiseerde chaoot

Confessions of a georganiseerde chaoot: SEO wat is dat?

Toen ik mijn opdracht van Rachel Felix dit keer in mijn mailbox kreeg moest ik mij ergens in gaan verdiepen waar ik mij het afgelopen jaar absoluut niet aan wilde branden: SEO… Dit vind ik voor mijzelf echt veeeeeeeeeel te technisch, dus dat doe ik niet… Tenminste dat dacht ik altijd, maar als ik verder in mijn schrijversreis wil komen zal ik mij er toch in moeten gaan verdiepen.

Ik weet hier dus niets vanaf, dus Tante Ann heeft het handboek Online Redactie aangeschaft. Ik moet er toch een keer aan geloven. Op pagina 172 vond ik de definitie van SEO. Het staat voor Search Engine Optimization en het is de verzamelnaam voor de acties die je onderneemt om hoog te scoren in de zoekresultaten. Okay dan weet ik dat.

Maar hoe werkt het? Nog steeds geen idee! Ik moet iets gaan doen met zoekwoorden. Dus hoe krijg ik clicks op mijn blog via bijvoorbeeld Google of Pinterest? In Pinterest zou ik mij eigelijk ook meer moeten verdiepen, want dat doe ik ook niet echt goed… Ow en voor Google moet ik blijkbaar trends gaan volgen. Bestaat er zoiets als Google Trends? Okay ja er bestaat dus zoiets als Google trends… Och heden HELP! Nee wacht kom op Anna jij kunt dit!

Zoals je ziet heb ik weinig tot geen ervaring met SEO. Ik wil professionaliseren dus ik ga het wel meer doen, maar tot die tijd ga ik eerst maar eens het Handboek Online Redactie doorlezen, deze cursus maken en het boek In Business lezen. Hopelijk ga ik op die manier mijn kennis iets verhogen!

Het is eigenlijk gewoon omschakelen. Iets wat ik niet deed, ga ik nu wel doen. Dat is altijd even spannend, maar gelukkig heb ik de vrijdagen en de zondagen om eens goed te kijken hoe ik dit moet gaan aanpakken.

Iets wat mij erg motiveert is het feit dat ik positieve reacties krijg van mijn lezers en volgers. Ik wil jullie dan ook erg bedanken dat jullie mijn reis willen volgen. Maar mocht iemand nog SEO tips hebben, hier zit iemand achter het scherm die ze heel erg waardeert :).

Dit vind je misschien ook leuk...