Journallen

Journal met mij: september 2021 planner

Aangezien ik op de KloosterChaos Instagram altijd veel positieve reacties op mijn (bullet)journal ontvang wil ik graag laten zien hoe ik mijn set-ups maak en welke materialen ik daarvoor gebruik. Vandaag maak ik de set up voor de september maand.

Deze maand is mijn thema “I’d rather be on my Island”, omdat ik binnenkort lekker vakantie heb en dan lekker rustig zonder schuldgevoel kan gaan Animal Crossen. Dus ik dacht ik verwerk dat in mijn planner. Ik ben ongeveer 50 minuten bezig geweest met het maken van deze spread.

Materialen die ik gebruik

  • Dagenstickers van Esthy Creations (2.25 per stuk)
  • Turquoise stickers van HappyMailChantal (6.00 per set, gebruik KLOOSTERCHAOS15 voor 15% korting)
  • Denim stickers van HappyMailChantal (9,50 in combinatie met washitape, gebruik KLOOSTERCHAOS15 voor 15% korting).
  • TomBows in de kleuren 910, 912, 992, 991, 124, 452 (3,95 via 24Papershop)
  • Washitape Turquoise hartjes van HappyMailChantal (2,95)
  • Washitape Turquoise grid van HappyMailChantal (2.95)
  • Verder heb ik met een potlood en een gum alle lay-outs getekend.
  • Ook heb ik Animal Crossing Stickers via Etsy gebruikt, maar ik kan de links niet meer vinden.

Maandoverzicht

Het maandoverzicht is heel simpel, namelijk gewoon de maand met wat stickers. Ik maak het mijzelf vaak makkelijk. Het langste ben ik bezig geweest met het tekenen van September in Animal Crossingstyle.

Vind je sommige stukjes een beetje leeg? Gebruik dan wat washitape. Dat is een hele simpele, maar toch effectieve manier om je planner er mooi uit te laten zien.

Week 1

Deze maand leek het mij leuk om een beetje te experimenteren met verschillende lay-outs. Dit is mijn standaard lay-out. Ik maak graag speciaal wat ruimte voor onderwerpen die ik belangrijk vind, zoals leren van talen en mijn blog.

Verder maak ik het mijzelf makkelijk door stickers met “maandag, dinsdag, woensdag… etc” te gebruiken. Het maakt mijn planner voor mijn gevoel één geheel. Elke week wissel ik af tussen de mintkleurige en de gele variant van Ethsy’s Creations.

Week 2

Hier heb ik dus “boxen” gemaakt in plaats van “strepen”. Dit scheelt me echt veel tijd, dus misschien dat ik dat in meerdere maanden gaat toepassen. Ook vind ik het een soort Tetris effect hebben.

Het is niet erg als je niet alles vult. Je mag witruimte laten in je journal. Dat geeft lucht in je vaak drukke planner.

Week 3

Ook hier laat ik wat meer witruimte. Mocht ik later nog wat missen, dan kan ik het altijd nog vullen met notities of een leuke foto. Verder heb ik hier met groen gewerkt, omdat ik de kleuren van het maandoverzicht graag terug wil laten komen.

Week 4

De turquoise washitape vind ik ontzettend vrolijk ogen. Daarom wil ik het graag wat prominenter in mijn spreads laten terug komen. Ik besluit om het te gebruiken om als een soort outline van de dagen. Daarna heb ik de dagenstickers van HappyMailChantal (1.75) gebruikt als dag aanduiders. Ik vind het zwevende effect die de stickers geven erg leuk.

Ook zie je dat ik een fout maak met het tekenen van één van de lijnen. Dit is makkelijk op te lossen door er gewoon een stickers overheen te plakken. Als je de inkt goed laat drogen kun je het eventueel ook overtekenen met een witte gelpen.

Week 5

We zijn alweer aanbeland bij de laatste week! Ik vind het eigenlijk echt super jammer, want wat is dit een leuk thema. Ik denk dat ik een nieuwe favoriet heb. Hier ben ik wel echt los gegaan met de stickers. Ik heb anders wel erg veel witruimte en zoveel witruimte heb ik niet nodig.

Daarbij was mijn stickervel bijna op en ik vind het dan leuker om het dan gewoon gelijk op te maken. Anders houd je zo’n stickervel over met nog één of twee stickers, daar heb ik altijd een hekel aan.

Alles bij elkaar

Dit thema is heel goed uitgepakt vind ik. Ik vind het combineren van verschillende stickers altijd een leuke uitdaging en het zorgt voor een mooi effect. Hier zie je nog een samenvatting van alle spreads. Welke vind jij het leukst?

Disclaimer: Deze post is niet gesponsord. De gebruikte links zijn geen affiliate links. Ik heb als brand rep van HappymailChantal wel een kortingscode, maar ook dat is geen affiliate link. Alle spullen die ik gebruik zijn met mijn eigen geld gekocht.

Dit vind je misschien ook leuk...