Confessions of a georganiseerde chaoot

Confessions of a georganiseerde chaoot: een volgend hoofdstuk

Ik vind dit zo eng om te typen, want ik heb nu het idee dat ik aan verwachtingen moet gaan voldoen. Echter, als ik het niet opschrijf weet ik zeker dat ik mij er niet aan ga houden en vanaf nu mag jij mij er aan houden!

Normaal gesproken probeer ik de vrijdag te reserveren voor mijn blog en blogposts, maar aangezien dit mijn hobby is moet ik eerlijk toegeven ik mij niet altijd even strak aan mijn eigen planning houd. Daar gaat verandering in komen. KloosterChaos gaat professionaliseren! 

Sinds vorige week ben ik begonnen met de cursus “Zichtbaar zijn als schrijver” van Rachel Felix. Waarom? Okay, weer een confession. Het zou mij gewoon heel leuk lijken om meer met mijn grootste passie te doen, namelijk schrijven. 

Ik heb altijd al allerlei journals bijgehouden en de droom gehad om iets met schrijven te doen. Echter, ik voelde mij nooit zeker genoeg om dit op te pakken. Wie zit er immers op mij te wachten? Mijn studiekeuzes waren daarom ook altijd vrij degelijk. Het waren studies waar je wat mee kon en die zekerheid vond ik prettig. Ik was bang dat ik als schrijver niet een stabiele basis zou kunnen opbouwen.

Maar ik heb mijn angst toch overwonnen en bijna een jaar geleden ben ik begonnen met bloggen op KloosterChaos. Het feit dat ik er geen geld mee verdien, betekent niet dat ik niet een hobby mag hebben toch?

Het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel energie gehaald uit het bloggen en groei ik gestaag naar meer volgers op bijvoorbeeld Instagram. Er zijn dus wel mensen die het leuk vinden wat ik doe. Elke keer als ik de uploadknop aanklik heb ik nog steeds een mini-angst momentje. Maar ook al heb ik één lezer dan ben ik alsnog heel dankbaar voor het feit dat deze lezer de tijd heeft genomen om het te lezen. 

Wil ik er ooit meer mee doen, dan zal ik moeten gaan professionaliseren. Ik zou het schrijven voor mijn blog en voor potentiële klanten graag naast mijn baan willen doen. Om daar voor de lange termijn wat meer mee te gaan doen ga ik vanaf nu elke vrijdag, elke woensdagavond en elke zondagmiddag blokken voor mijn blog.

Dat klinkt als gelijk een grote stap met veel tijdblokkades, maar over het algemeen zit ik op vrijdag en zondag sowieso al te schrijven. Ik wil echt werken aan mijn persoonlijke en professionele groei. Daarbij voelt schrijven voor mij niet als werken.

Ik ga de komende tijd werken aan mijn zichtbaarheid en professionaliteit als schrijver/blogger. En ik vind het onwijs eng, maar ik heb er ontzettend veel zin in. Er komen samenwerkingen aan, de Kleine Dondernemerdagposts en StressLes(s)en zijn een succes en ik begin steeds meer mijn signatuur als schrijver te vinden. De komende tijd kun je dus elke woensdag een Confessions of a Georganiseerde Chaoot verwachten, waarin ik mijn struggles tot georganiseerde niet-chaoot deel.

Ciao!

Dit vind je misschien ook leuk...