Kleine Dondernemerdag

Kleine Dondernemerdag: Echt Renate Bijzonder Bloemwerk

Donderdagen staan in het teken van kleine ondernemers, oftewel Kleine Dondernemerdag! Vandaag staat er weer een bijzondere ondernemer in de spotlight. Ditmaal ben ik zelf langsgegaan bij de kleine onderneemster in kwestie, want Renate’s werkplek is gevestigd in het Onze Lieve Vrouwen Ter Eem in Amersfoort.

Waarom is Renate bijzonder? Goeie vraag! Vandaag heb ik voor het eerst een ondernemer die twee ondernemingen heeft, namelijk Real Rash Workshops en Echt Renate Bijzonder Bloemwerk.

Real Rash Workshops

De werkruimte van Renate ruikt in mijn herinnering naar ‘creativiteit’. Je ruikt de verf, de lijm, het papier, het hout en andere materialen die zij gebruikt bij haar workshops. Renate geeft met Real Rash allerlei workshops met betrekking tot bloemen en creativiteit.

Aangezien Renate een achtergrond heeft als bloemist kan zij je alles vertellen over bloemen, planten en bloemstukken. Dit merk je ook in haar workshops. In 2019 gaf zij bijvoorbeeld een moederdagworkshop, waarbij je als moeder en dochter samen een krans kon maken. Renate geeft ook workshops waar je bijvoorbeeld een spaarpot met decoupagepapier leert versieren of een etagère maakt met houtblokken.

Deze keer ruikt de werkruimte naar Kerst, want Renate en haar moeder zijn bezig met het maken van kerststukjes. De kerststukken worden neergezet voor een kerstverkoop de dag erop, maar Renate maakt ook kerststukken op verzoek.

Je herkent een bloemstuk van Renate meteen. Zij combineert droogbloemen met verse bloemen en geeft een stuk altijd een twist, zoals deze gemacraméde driehoek. Iets anders wat ik erg leuk vind aan haar stukken is dat er ook altijd iets bij zit wat je kunt gebruiken als de bloemen zijn uitgebloeid, zoals kaarsen of een plateau.

Echt Renate Bijzonder Bloemwerk

Maar Renate geeft niet alleen workshops. Renate is ook “Echt Renate Bijzonder Bloemwerk” gestart. Al op jonge leeftijd werkte Renate graag met bloemen en planten. Zij is dan ook opgeleid tot bloemstyliste.

Je kunt bij haar terecht voor bruidswerk, rouwwerk, bloemen voor feestelijke gelegenheden en andere bloemstukken. Renate verzorgt zowel voor bedrijven als particulieren bloemwerk. Je kunt zelfs je trouwboeket laten maken en drogen, zodat je er na je trouwdag ook nog van kunt genieten.

Stel: je gaat trouwen en je zoekt iemand voor je bruidsbloemwerk? Dan kun je bij Renate terecht voor het bruidsboeket, de corsages, bloemenslingers voor in je haar, bloemen voor op de taart, aankleding voor op de locatie, tafel decoratie, ceremonie aankleding, backdrop, autodecoratie, enz. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel bij Renate regelen.

Renate’s werkruimte is goed te bereiken met de auto. Je kunt bij het gebouw makkelijk parkeren, zolang je maar P4 volgt. Je komt door de landelijke omgeving en het bijna als een kasteel aandoende klooster al helemaal in trouwdagsfeer!

Wil je nu al iets voor de kerst hebben? Dat kan ook, want Renate verzorgt ook op bestelling kerststukken! Ook kun je komende zaterdag 18 december bij haar werkruimte langs om zelf super leuke kerststukken te scoren.

Ben je nieuwsgierig naar Renate geworden en haar werk? Hier vind je haar website en socials:

Disclaimer: Deze post is niet gesponsord. Dit is puur en alleen mijn eigen mening en ervaring. Ik vind het zelf leuk te winkelen bij kleine ondernemers en te speuren naar kleine creators in plaats van de grote ketens. Ik deel mijn favoriete adresjes graag met jullie en daarom schrijf ik deze post. Er zijn geen andere motieven om dit te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...