Journallen

Journal met mij: augustus 2021 planner

Aangezien ik op de KloosterChaos Instagram altijd veel positieve reacties op mijn (bullet)journal ontvang wil ik graag laten zien hoe ik mijn set-ups maak en welke materialen ik daarvoor gebruik. Deze keer neem ik je mee in de eerste weken van augustus.

Deze maand is het thema in mijn plannerjournal “Vakantiebestemmingen”. Dus ik heb mijn inspiratie gehaald uit de bestemmingen waar ik in Europa ben geweest. Ik zal je stap voor stap meenemen. De spreads zijn eenvoudig te maken en het kost mij ongeveer een uur van begin tot eind.

Maandoverview met postzegels

Voor deze pagina heb ik Crayola Supertips (100 voor 27,99 bij de Pipoos), een geodriehoek vanuit mijn middelbare schooltijd, een panduro lijmstick (6 sticks voor 4,99 an de Pipoos), een schaar (9,95 bij de Winkel van Papier) en postzegels die ik ooit bij Madurodam heb gekocht gebruikt.

Aangezien ik graag kaarten stuur leek het mij leuk om mijn vrij simpele maandoverzicht op te leuken met postzegels. Verder heb ik ervoor gekozen om de kleuren die voorkomen in de verschillende vlaggen van de landen die ik in het thema verwerk te gebruiken voor de layout. Zoals gewoonlijk begin ik met het uittekenen van de maand met potlood.

Daarna kleur ik de lijnen langs de liniaal. Omdat er altijd inkt achterblijft op de liniaal is het verstandig om een wc- of keukenpapiertje in de buurt te houden waar je je liniaal mee kunt schoonmaken. Als je dat niet doet kun je namelijk je stiften beschadigen of je papier vies maken. Daarna schrijf ik de cijfers op en kijk ik waar ik de postzegels wil plaatsen. Dit is mijn eindresultaat!

Overzichtspagina

Het leek mij leuk om mijn overzichtspagina als een soort landkaart te maken. Hiervoor heb ik de tombows 992 en 990 (3,25 per stuk bij Handletteren doen we zo), een donkerrode Crayola Supertip en de kleinste kraftstipjesstickers (2,00 bij HappyMailChantal) gebruikt.

Ik ben begonnen met het uittekenen van de contouren van Europa in potlood. Daarna heb ik de Tombow 990 gebruikt om de lijntjes in te kleuren. Vervolgens leek het mij leuk om de tekstvakken als een soort feitjesblokken uit Europa te laten komen. Dus heb ik de lijnen met de Tombow 992 geaccentueerd.

De boxen zelf heb ik rood gemaakt en de titels ook weer met de Tombow 992 aangeduid. Daarna heb ik de kleine kraftstickers gebruikt als een soort startpunt van de lijn, zodat het net lijkt alsof daar een stad ligt. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat.

Week 1 Frankrijk

Voor deze spread gebruik ik een donkerblauwe en een donkerrode Crayola Supertip, de Landmark stickers van Lettoon (2,50), de Baked with Love stickers van Plants&Planners (1,85), de bloemenstickers van Basically Britt (5.00), de Letterstempels van Winkel van Papier (12,50), lichtgroene stempelinkt van Dille en Kamille (2.95) en een witte gellpen.

Zoals altijd begin ik met het overtrekken van mijn met potlood uitgezette layout. Daarna ben ik de stickers gaan plakken. Aangezien ik dit thema ook een beetje gebruik om allerlei dingen te proberen, heb ik hier wat met mijn letterstempeltjes gebruikt.

Zoals je ziet ging dat niet helemaal goed, aangezien ik nogal veel inktvlekken heb gemaakt. Je kunt diw gelukkig makkelijk weer weghalen met een gelpen, maar het is wel even vervelend. De rest van de maand heb ik mijn stempeltjes daarom niet meer gepakt. Al ben ik niet ontevreden over het eindresultaat.

Week 2 Italië

Voor deze spread gebruik ik een liniaal en een potlood om de spread uit te zetten. Vervolgens pak ik een donkerrode, donkergroene en lichgroene Crayola Supertip om het in te kleuren en de letter op te schrijven. Als laatste heb ik in mijn stickervoorraad allerlei dingen gepakt die ik associeer met Italië.

Van Plant&Planners heb ik eigenlijk alle zomerstickervellen er bij gepakt (1,85 per stuk), van Esthy’s Creations de citroentjes, ijsjes en zomerstickers (2,25 per stuk) en de landmarkstickers van LETTOOn.

Dit is dus een vrij simpele spread. Het eindresultaat is niet helemaal wat ik eigenlijk voor ogen had, maar het is wel lekker zomers.

Week 3 Malta

Het eiland Malta is één van mijn lievelingsplekken. Daar kom ik altijd helemaal tot rust. Dus ik heb een spread aan Malta geweid. Hier voor heb ik een donkerrode Crayola Supertip gebruikt, een zwarte gelpen en de zomerstickers van Plants&Planners en Esthy Creations.

Zoals je ziet zet ik weer de blokken uit, kleur ik ze in en schrijf ik de titels op. Hier vond ik het echt leuk om los te gaan met de zomerstickers. En ik wilde heel graag een Maltese quote in de spread verwerken. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat.

Week 4 Noorwegen

De vreemde eend in deze zomerse bijt is deze Noorwegen-spread. Deze is wellicht wat winterser, maar dat vind ik juist wel erg leuk. Hier ben ik vergeten een foto te maken van de layout. Ik heb de donkerblauwe en donkerrode Crayola Supertips daarvoor gebruikt.

Voor de versiering heb ik stickers van JournalandCoffee (voorheen Journal By Nance), washitape van LETTOOn (3,49) en washitape dat uit een pakket kwam gebruikt. Dit is het eindresultaat. Ik krijg helemaal zin in de wintermaanden!

Week 5 Oekraïne

Toen ik 16 was ben ik op uitwisseling geweest naar Kiev. Dat was zo leuk! Het is een prachtige stad. De nationale bloem van de Oekraïne is de zonnebloem. Daarom heb ik die verwerkt in de spread. De laatste dagen van augustus heb ik allemaal verwerkt in één spread.

Voor deze spread heb ik een donkergele, lichtgele, donkerblauwe en lichtblauwe Crayola supertip gebruikt voor de lay-out. Verder heb ik allemaal stickers van LETTOOn gebruikt, namelijk de zonnebloem (in combinatie met kamille 4.80, los 2.50 ), het bloemenboeket (2.50) en botanische stickers (2.50). De washitape stukjes maken het voor mijn gevoel af.

Dit is toch wel mijn favoriete spread geworden. Hij is zo vrolijk!

Alle spreads bij elkaar

Hopelijk kun je uit mijn bulletjournal wat inspiratie halen! Ik vond het in ieder geval weer heel leuk om te maken. Hopelijk tot de volgende keer.

Disclaimer: Deze post is niet gesponsord. De gebruikte links zijn geen affiliate links. Ik heb als brand rep van HappymailChantal wel een kortingscode, maar ook dat is geen affiliate link. Alle spullen die ik gebruik zijn met mijn eigen geld gekocht.

Dit vind je misschien ook leuk...